Šola za ravnatelje je del Zavoda RS za šolstvo (zrss.si).

SVETOVANJE

V Šoli za ravnatelje izvajamo tudi storitve svetovanje ravnateljem. Namen svetovanj je ravnateljem zagotoviti podporo ali pomoč pri reševanju konkretnih izzivov na področju vodenja. Predavatelji Šole za ravnatelje med obiskom na zavodu skupaj z ravnatelji iščejo rešitve s področja vodenja, ki so lahko v obliki informacij, mnenj, nasvetov, konzultacij, coachinga. Potekajo lahko tudi na daljavo. Običajno trajajo 2 do 4 ure. Najpogosteje izvajamo dve izvedbeni obliki, in sicer:

  • svetovanje v podporo specifičnim ciljem, v našem primeru vodenju vzgojno-izobraževalnega zavoda (brezplačno)
  • predavanja/delavnice za kolektiv (225 eur + potni stroški)

Na svetovalno storitev se je potrebno prijaviti. Prijava poteka preko prijavnice, dostopne TUKAJ. Za več informacij lahko kontaktirate koordinatorico Evo Valant na eva.valant@zrss.si ali pokličete 041 437 451.

 

SKUPINSKO SVETOVANJE OB PODPORI RAVNATELJEV SVETOVALCEV

V Šoli za ravnatelje smo razvili skupinsko obliko svetovanja za ravnatelje, ki temelji na coachingu in superviziji, pri čemer gre v večji meri za spodbujanje iskanja individualnih, kontekstualiziranih odločitev, in ne toliko za nasvetovanje oz. ponujanje univerzalnih rešitev.

Namen svetovanja v manjših skupinah ob podpori predavateljev Šole za ravnatelje in izkušenih ravnateljev svetovalcev je zagotavljanje sistematične in strukturirane podpore ravnateljem za reševanje izzivov vodenja v konkretnih situacijah na določenem ožjem področju.

Več o tem si lahko preberete v RAZPISU.

Prijava na svetovanje preko ŠRISa, do 15. septembra.