Šola za ravnatelje je del Zavoda RS za šolstvo (zrss.si).

Povezovanje za inovativne oblike vodenja

Torek, 27. novembra 2018

Park Postojnska jama, Jamska cesta 30, 6230 Postojna

Vabimo ravnatelje vzgojno-izobraževalnih zavodov, da se nam pridružijo na enodnevnem posvetu Povezovanje za inovativne oblike vodenja.

Predsednik uprave uspešnega podjetja  bo spregovoril o pomenu povezovanja gospodarstva in šolstva ter o praksah vodenja, ki spodbujajo tako sodelovanje. Strokovne razprave bodo priložnost za izmenjavo izkušenj med ravnatelji in vodji iz drugih organizacij, kot so podjetja, znanstvene in kulturne ustanove. Sodelovanje in mreženje namreč predstavljata priložnost za poglabljanje učenja vseh udeležencev in za izgradnjo novega znanje ter smiseln prenos izkušenj v svoje organizacije. V drugem delu posveta bodo ravnatelji na podlagi spoznanji iz strokovnih razprav v skupinah oblikovali smernice za razvoj lastnega vodenja VIZ.

Dr. Eva Boštjančič iz Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani bo spregovorila o Vodenju, ki spodbuja samoiniciativnost in povezovanje.

Vodja je danes vpet v okolje bolj, kot si predstavlja. Njegovo osnovno vodenje se dopolnjuje s splošnimi usmeritvami, za katere se zavzema slovenska vlada, kot npr. družbeno odgovorno vedenje, vseživljenjsko učenje, prenos znanj med teorijo in prakso, vseživljenjska karierna orientacija. Kako voditi zaposlene, da bodo motivirani, zavzeti, ustvarjalni, samoiniciativni, ter da bo njihovo razmišljanje in vedenje prav tako prepelet dela z učenci kot tudi z okoljem, boste izvedeli v tem predavanju.

Prijava in udeležba

Posvet je namenjen ravnateljem vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Prijava je možna preko KATIS-a do 23. novembra 2018 oziroma do zapolnitve mest.

Rok za odjavo je najmanj 3 delovne dni pred datumom delavnice preko KATIS-a.

Udeležba je brezplačna. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.